Macarons van Peter Lemmens met de M van Mmmm…

Macarons Van Peter Lemmens MaastrichtDe macarons van Patisserie Chocolaterie Peter Lemmens uit Maastricht zijn toch echt de lekkerste. Een hapje begint bij het knisperende buitenlaagje waarna de fluweelzachte binnenkant compleet wordt gemaakt door de luchtige creme die de twee koekjes samen brengt. Het water loopt me in de mond terwijl ik dit schrijf. Ze zijn op namelijk. De afgelopen maanden waren, zoals te lezen in mijn blog, nogal bedlegerig. Er was van alles mis maar niet met mijn kaken en smaakpapillen. Ik ben verwend met allerlei lekkers en dus 6 kilo in de plus geraakt. 1 kilo per week! Vanuit mijn bed heb ik dus een uitstekend mini onderzoek kunnen uitvoeren; wie maakt de lekkerste macarons? Mijn favoriete 1 haps koekie. Want ja, ze moeten voor mij persoonlijk in één keer in het snaveltje kunnen. Ze mogen niet taai. Ook mag de creme niet te boterig/vettig. De kleuren moeten fris en overeenkomstig de smaak zijn en de verpakking het liefst feestelijk. Ik was in mijn eentje proefkonijn en jury. Met dank aan mijn schoonmoeder deed Peter Lemmens ook mee en door mijn voorkennis wist ik al dat zij als beste uit de test zouden komen. Met vlag en wimpel. Zeker twee kilo op mijn heupen erbij alleen al door Peter Lemmens. Zij maken uiteraard nog veel meer verfijnd lekkers en ook brood. Om mee te nemen en in de lunchroom om direct van te genieten.