Brood van de Bisschopsmolen uit de tijd van Ot en Sien

Vlaai BisschopsmolenDe schoepen van het rad gaan langzaam rond en rond. Het klaterende water, het glinster op de Jeker en de puien van de oude panden geven je het gevoel dat je hier niet alleen staat. Je kunt je zo voorstellen hoe hier al generaties mensen kijken naar het proces wat de molen aanstuwt. Daarbinnen is dat proces. Daar wordt namelijk het spelt gemalen waar de bakker in het pand ernaast al dat lekkers van maakt. Dat kun je kopen, meel en eindproducten als brood en vlaai, maar ook ter plekke nuttigen in de lunchroom. Of je gaat zelf aan de slag. Saam op workshop met je collega’s of kinderen. Doen maakt dorstig dus is er ook de mogelijkheid om te combineren met een wandeling naar de enige overgebleven brouwerij in Maastricht: De Keyzer. Smakelijk en Proost.

De Bisschopsmolen, Stenenbrug 3, 6211 HP, Maastricht-Jekerkwartier, 043-3270615