Undertones, de verleden en heden wereld via geluid door Marres vanaf NU tot 24 augustus…

Undertones Marres MaastrichtDoe je ogen eens dicht en luister naar waar je bent. Wat de geluiden jou vertellen. De associaties die jouw gedachten maken stellen je in staat om te reizen in je hoofd en daarmee in de tijd. Hoe vaak doen we dit? Hoe vaak zijn we bewust van de geluiden om ons heen? De geluiden van ons dagelijks bestaan?

Deze geluiden vormen de inspiratie voor een keur aan kunstenaars, dj’s en vj’s om geluids- en beeldinstallaties te maken die op diverse en vaak verassende plaatsen in Maastricht te ervaren zijn.

Binnen Marres worden werken gepresenteerd van Haroon Mirza, Ryan Gander, Sarah van Sonsbeeck, Lyndsey Housden, Chaim van Luit, Fabian de Kloe, Joseph Beuys, Anri Sala, Nishiko en Paul Devens.

Buiten Marres componeert Kaffe Matthews voor de mergelgrotten in de Sint Pietersberg een audiovisuele installatie met haaien. Espen Sommer Eide omringt de bezoeker in de cellen van de Minderbroedersberg met geluiden van verspreide politieke onlusten. Muziekensemble Graindelavoix ontwikkelt vanaf 16 juli in de crypte van de Sint Servaasbasiliek een klankinstallatie op basis van de oude officiegezangen. Rutger Zuydervelt en Mark Bain maken werk voor het ijshuisje van Marres en de 18e-eeuwse fortificaties de Kazematten. In Intro in situ is werk te horen van Thomas Rutgers en Jitske Blom, en van David Helbich.

Koop bij Marres (of digitaal via VVV Maastricht) een passe-partout en mis niets van deze bijzondere reeks ‘concerten’.